Anderssen & VollBiografie


Anderssen & Voll is een Noors designduo, opgericht door Torbjørn Anderssen en Espen Voll en gevestigd in Oslo. Het duo is uitgeroepen tot zowel Noorse als Scandinavische Designers of the Year en heeft internationale prijzen en erkenning ontvangen voor hun werk met meubels, verlichting en woonaccessoires.

Anderssen & Voll werd opgericht in het najaar van 2009. Anderssen & Voll werkt binnen verschillende ontwerpgebieden, maar richt zich op de huiselijke objecten. Design bij A & V betekent openstaan voor culturele en marktinvloeden en deze kennis op vooruitstrevende manieren toepassen om baanbrekende en wenselijke producten voor onze klanten te genereren.Anderssen & Voll hebben verschillende prijzen ontvangen voor hun werk; inclusief Wallpaper Award, Red Dot Award, IF Award en Honorary Award voor beste ontwerp in Noorwegen.


"Een goed product bouwt voort op traditie en breidt tegelijkertijd de regels van die traditie uit. Aanpassingen en verrassingselementen, zelfs veranderingen die minder radicaal zijn, stimuleren het denken en nadenken, ook voor wie misschien geen bijzondere belangstelling heeft voor design. Deze kleine seconde van reflectie is het moment waarop we kunnen communiceren met de gebruikers en dat is wat we proberen aan te boren".


Muuto & Hem


Naast hun eigen ontwerpstudio hebben Anderssen & Voll ook bekendheid gegenereerd voor hun ontwerpen voor designer meubelmerk Muuto en Hem
Zo komen de volgende bekende ontwerpen van hun hand:

      


Showroomodellen van Anderssen & Voll

De ontwerpen van Anderssem & Voll binnen designermerken Muuto, Hem en zijn regelmatig te vinden bij Showroommodellen.nl

 

 

Filters
Sorteren