KlassiekElegante meubels, rijke materialen en diepe kleurpaletten ontmoeten elkaar in de woonstijl klassiek. Door spannende kleur- en materiaalcombinaties toe te passen in deze luxe woonstijl ontstaat een chique geheel met historische elementen. Daarnaast zie je een lijnenspel met elementen die vaak met de hand gemaakt zijn. 
Glanzende stoffen als velours en soepel leder worden gecombineerd met onder andere glas en marmer, warme houtsoorten, messing en hoogglans elementen. Door kille materialen als marmer en glas te combineren met bijvoorbeeld velours of hout ontstaat niet alleen een stevig contrast maar creëer je tevens warmte in het interieur.
Waar voorheen veel gebruik werd gemaakt van donkere bruintinten, zien we in tegenstelling tot een modern klassiek interieur niet alleen bruintinten, maar ook veel donkere blauwtinten en zelfs zwart. Deze rijke kleuren geven de woonstijl klassiek een bijna koninklijke allure en vormen daarnaast een prachtig uitgangspunt voor een combinatie met zachte aardetinten als taupe, beige en zand.


<<  terug naar de woonstijlen

Filters
Sorteren