Vitra Eames Plastic Side Chair DSR

Ontworpen door Charles & Ray Eames in 1950. Bekijk hier de Vitra Eames DSR stoelen die nu met korting verkrijgbaar zijn op Showroommodellen.nl!
Merk: Vitra

"Een zo groot mogelijk publiek voor zo min mogelijk van zo veel mogelijk van het beste laten profiteren."
Zo omschreef het Amerikaanse ontwerpersduo Charles & Ray Eames zelf een van hun voornaamste doelen als meubelontwerpers. Geen van hun andere ontwerpen kwam zo dicht in de buurt van dit ideaal als de Plastic Chairs uit 1950. Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20e-eeuwse design.

Jarenlang diepte het ontwerperskoppel het basisidee van een naar het menselijk lichaam gevormde eendelige zitschaal uit. Na experimenten en doorontwikkeling werden het de allereerste industrieel geproduceerde kunststof stoelen in de geschiedenis van de meubelproductie.

Het zogenaamde Eiffeltorenonderstel van de stoel DSR (Dining Height Side Chair Rod Base), een complexe en elegante constructie van staaldraad, combineert lichte, elegante vormen met structurele sterkte.

Tegenwoordig produceert Vitra de comfortabele zitschalen van de Eames Plastic Chairs in polypropyleen. Zo kun je deze opvallende klassiekers van Charles en Ray Eames in zowat elke omgeving tegenkomen: eetkamers, woonkamers, thuiskantoren, werkplekken en vergaderruimten in bedrijven, restaurants, cafés, kantines, cafetaria's, wachtruimten, gehoorzalen, terrassen en tuinen.

Filters
Sorteren