Vitra Eames Lounge Chair

De fauteuil ontworpen door Charles en Ray Eames in 1956 legde de lat hoger dan ooit: deze fauteuill is niet alleen lichter, eleganter en moderner dan de gewone, plompe clubstoel, maar ook nog eens comfortabeler. Dankzij deze pluspunten ontpopte de Lounge Chair (zowel met- als zonder de Ottoman) zich tot een van de beroemdste ontwerpen van Charles en Ray Eames en bereikte hij de status van klassieker in de geschiedenis van het moderne meubeldesign. Bekijk hier alle Vitra Eames Lounge Chairs die verkrijgbaar zijn bij Showroommodellen.nl!
Merk: Vitra

Showroommodellen biedt een brede collectie aan Vitra Eames Lounge Chairs. Kies de Eames die bij je past.

Vitra produceert de Lounge Chair van Charles en Ray Eames al sinds de jaren 50 en past daarbij steeds consequent dezelfde productietechnieken toe. In overleg met het Eames Office heeft Vitra het assortiment inmiddels aangevuld met enkele nieuwe combinaties van zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren voor de lederen bekleding, alsook fineeruitvoeringen en onderstellen.

Vitra Eames Lounge Chair
Design: Charles en Ray Eames 
Materialen:

  • Santos Palisander
  • Notenhout, zwart gepigmenteerd
  • Notenhout, wit gepigmenteerd
  • Kersenhout
  • Zwart essenhout

Informatiematerialen:

  • Zitting en rugleuning: gevormd multiplex, verschillend gefineerd. Klassieke versie in Amerikaans kersenhout (VS), santos-palissander (Brazilië; gecertificeerde duurzaamheid) of zwart gepigmenteerde walnoot (VS). Witte uitvoering: wit gepigmenteerde walnoot (VS). Zwarte uitvoering: essenhout met een zwart gelakte afwerking (Duitsland).
  • Kussens/bekleding: verwijderbare kussens, bekleding in leder.

Inspiraties
Dankzij de zorgvuldig afgestemde selectie van materialen en kleuren die beschikbaar zijn kunnen producten van Vitra moeiteloos gecombineerd worden tot uiteenlopende individuele collages.

2 modellen
De Lounge Chair is verkrijgbaar in twee formaten: het klassieke model en een nieuw, ruimer model. Verder worden alle combinaties van lederen bekledingen, houten schalen en onderstellen nu aangevuld met witte en zwarte uitvoeringen en bijpassende details.

Bekijk onderstaand alle Vitra Eames Lounge Chairs met- of zonder Ottoman die verkrijgbaar zijn bij Showroommodellen.nl!

Filters
Sorteren