Art Deco

Art Deco

De naam Art Deco is een afkorting van de naam van de in 1925 in Parijs gehouden internationale tentoonstelling "L'Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriëls Modernes", waar de nieuwe vormentaal voor het eerst aan een internationaal publiek werd getoond. De stijl ontstond na de Eerste Wereldoorlog in Parijs, maar is bijna universeel toegepast, zowel in de meeste Europese landen als in de Verenigde Staten. Het toepassen van monumentale geometrische vormen, geïnspireerd door de Afrikaanse volkskunst en als logisch gevolg van de Geometrische Art Nouveau, is een van de belangrijkste kenmerken van de Art Deco.

Het aanbod dat Showroommodellen.nl op deze pagina heeft staan, is afkomstig van diverse Nederlandse en Belgische verkooppartners. Zij hebben deze unieke Art Deco meubels in hun Showroom staan en zijn daar ook te bezichtigen. Je kunt deze designmeubels uiteraard ook direct online kopen. Je koopt dan met de mooiste kortingen.

Art Deco
Op dit moment hebben we geen producten van Art Deco beschikbaar, neem contact op dan gaan we voor je op zoek bij een van onze partners.