Charles & Ray Eames

BIOGRAFIE
Een begrip in de designwereld. Charles en Ray Eames. Charles werd in 1907 geboren in St. Louis, Missouria USA. Hij studeerde architectuur aan de Washington University in St. Louis. 
Ray, ontwerper, architect en filmregisseur werd geboren in 1912 te Sacramento California. In 1940 begon ze aan haar studie schilderkunst aan de Cranbook Academy of Art, Michigan, waar ze Charles leerder kennen. In 1941 trouwde het stel.

  

BEKENDE ONTWERPEN VAN CHARLES & RAY EAMES
Na hun huwelijk verhuisden Charles & Ray naar Los Angeles, waar ze samen zijn gaan experimenteren met technieken voor het driedimensionale buigen van multiplex. Dit met als doel comfortabele stoelen te creëren die betaalbaar zouden zijn.


Uiteindelijk vormde dit het succes voor de welbekende Vitra Lounge Chair, een ware design klassieker onder de lounge meubelen. Hoogwaardige kwaliteitsstoelen in combinatie met een fantastisch design.

 

SAMENWERKING DESIGNERMERKEN
In 1957 tekende Vitra een licentieovereenkomst met Herman Miller en begon het bedrijf de ontwerpen van het Eames-duo voor Europa en het Midden-Oosten te produceren.

Hun ontwerpfilosofie levert vandaag de dag nog een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van het meubelmerk Vitra.

SHOWROOMMODELLEN VAN CHARLES & RAY EAMES
De ontwerpen van Charles en Ray Eames en designermerken en Vitra zijn regelmatig te vinden bij Showroommodellen.nl

Filters
Sorteren